Wat is het Mediumschap?

Wat is het Mediumschap?

Mediumschap is het contact leggen met de spirituele wereld via een medium. Het medium fungeert als “doorgeefluik” tussen overleden dierbare en hun nabestaanden. 

Het medium kan communiceren met de overleden dierbare via verschillende zintuigen.  Ik doe dit door helder-zien, -horen, -voelen, -ruiken,-proeven en -weten.  Via dit contact kan je overleden dierbare liefdevolle boodschappen doorgegeven. Voordat die boodschappen worden gegeven, geef ik kenmerken door (bewijs) zodat jij weet met welke dierbare ik contact heb.

Het contact leggen is niet zoals een telefoontje wat je even doet. Ik stem mezelf af op de spirituele wereld en verhoog mijn frequentie en zij verlagen hun frequentie, het is een samenwerking tussen beide. Wanneer een overledene bij leven zeer extrovert, introvert , zeer sociaal of juist wantrouwend was zal hij nu ook zo doorkomen. Dit maakt elke reading anders en speciaal, ieder mens is natuurlijk ook anders en heeft zijn eigen speciale kenmerken. 


Ik krijg regelmatig de vraag of ik denk dat iedereen een medium kan worden. Ik vergelijk het dan wel eens met het feit dat iedereen kan voetballen of piano kan spelen maar enkele worden zo goed als Messi en Wibi Soerjadi. Het mediumschap is iets wat je kan leren maar heeft zeker scholing en oefening nodig om je frequentie nog beter te leren afstemmen op de spirituele wereld. Het is echt een roeping, een passie en iets wat je doet omdat je de spirituele wereld een stem wil geven.

Ik vertaal wat de spirituele wereld doorgeeft in woorden en in een verhaal tijdens een reading en sluit af met een mooie en liefdevolle boodschap. Het mediumschap brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, het mediumschap is een serieus beroep wat vaak onderschat wordt. Je bent vaak psycholoog en maatschappelijk werker in één. Het is erg belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan, ethisch werken is zeer belangrijk, daarom voorspel ik ook geen toekomst.

Ik wil vooraf niets weten over jou, niet over je dierbare en geen persoonlijke informatie ontvangen, dit werkt voor mij het fijnst. Ik laat het over aan de spirituele wereld wie er door mag komen voor jou. Vaak komt de persoon waarvan jij zo graag iets wil horen met jou mee vanuit de spirituele wereld. Mocht je toch heel graag met iemand anders contact willen na het eerste contact en er is nog tijd over dan vraag ik aan de spirituele wereld of dit mogelijk is. Vaak lukt dit, maar het kan zijn dat ik het contact niet goed genoeg vind. Het kan zijn dat het nog niet de tijd is voor diegene om door te komen. Ik volg en vertrouw hierin altijd de spirituele wereld. Zij weten wat het beste is voor jou op dat moment, ook al vinden we dit zelf soms anders, ik zal dat contact dan ook niet doorzetten.

Als medium werk ik psychic en mediamiek. Bij psychic haal ik de informatie uit jouw energieveld en met mediamiek geeft de overleden dierbare/ de spirituele wereld mij die informatie, dit loopt vaak door elkaar heen. De spirituele wereld stuurt mij hierin, want die weten wat het beste is voor jou en welke informatie je verder kan helpen. Eigenlijk is een reading ook een vorm van healing, van rouwverwerking en het ervaren dat je overleden dierbare er nog zijn, alleen in een andere vorm.